tisdag 4 december 2007

Pesto på persilja och cashewnötter

Enligt wikipedia skall en klassisk pesto innehålla riven pecorino, vitlök, basilika, mejram, pinjenötter och olivolja så jag vet inte riktigt om det här får gå under namnet pesto. Men det verkar dock som att viss variation får förekomma. Anledningen till min avvikelse från en mer klassisk pesto är många, dels är förändring alltid roligt, dels blir det jäkla dyrt att handla massa pinjenötter och färsk basilika, dels är ju ost rätt onödigt och framförallt var det bladpersilja och cashewnötter som fanns att tillgå i mitt kök igår kväll.
Falsk pesto:
Mixa följande: En stor näve bladpersilja, 1dl cashewnötter, 4 soltorkade tomater samt lite av oljan de låg i, en tomat, en vitlöksklyfta, örtsalt, peppar, chilipulver och tillräckligt med olivolja för att skapa en trevlig konsistens.

Serverade med currsytekt lök&kikärtor, falafel och lite sojayoghurt. Blev verkligen kalasbra och jag ska med glädje äta det till lunch om 1h!

4 kommentarer:

UndergroundCooking sa...

härligt nu vet jag vad jag ska äta till lunch!

Annelie sa...

nice!
och har man inte cashew hemma så kan man alltid ta mandel, eller?

Annelie sa...

och förresten, är bilden tagen på det där hemliga stället?

Alex sa...

hehe, näh, blev inget bra ljus där heller!