fredag 16 november 2007

Tofubiffar med ajvar-potatis

Varför ändra ett vinnande koncept egentligen så jag fortsätter med biffar och irriterande svårtagna foton. Vill ha tillbaka det fina solljuset, eller en ny kamera... Den här gången följde jag en tidigare kommentar från mr. vegankrubb och gjorde tofubiffar, vilka serverades med ajvarstekt potatis och en kall sås.Tofubiffar med morötter och nötter:
200g tofu blandas och mosas med 2st finrivna morötter, en näve krossade cashewnötter, mjöl (tillräckligt för att få en stekbar koncistens), mycket timjan, salt och peppar. Forma till biffar och stek i olja, hur enkelt som helst och smakmöjligheterna är ju oändliga!

Ajvarstekt potatis är ju precis vad det låter, ett gäng potatisar kokas tills de nästan är klara och steks sedan i ajvar, salt och peppar.

Den kalla såsen var egentligen bara sojayoghurt, en hackad tomat, färskpressad citron, salt, peppar.

3 kommentarer:

Annelie sa...

Alex, king of the burgers has returned!

Anonym sa...

Å vad gott det låter! Nu vet jag vad jag ska laga till middag imorgon...

Anonym sa...

provade precis detta recept.., va väldigt gott gjorde nästan likadant som på receptet förutom att jag inte hade timjan i tofubiffarna och ajvar till potatisen.. känner mig helt fräsh efter jag ätit mig mätt.,. Mvh Reine