torsdag 27 februari 2014

Black bean brownies

Dessa brownies är helt glutenfria och, om man vill, även veganska. De är inte särskilt söta men med mycket chokladsmak. Och superenkla att göra.

2 ägg alternativt 2 msk chiafrön blötlagda i 6 msk vatten
320 g svarta bönor (tetrapak från Zeta), noga sköljda
1 dl kakao
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl socker/lönnsirap eller 4 msk agavesirap
2 msk kokosolja
3 msk mjölk av någon sort
Nötter eller chokladbitar att stoppa i

Mixa chiafröna och vattnet om du använder det. Häll sedan i alla ingredienser föruom nötterna och chokladen i din matberedare och kör tills du har en jämn smet. 

Klicka sedan ut i 12 muffinsformar och grädda i 25-30 minuter i 175 grader. De ska vara mjuka i mitten när de är klara men lossnat lite från kanten. 





3 kommentarer:

Alex sa...

Spännande! Undrar vad reaktionen blir om jag bjuder på det här på jobbet nästa gång det är Fredagsfika..

Alex sa...

Spännande! Undrar vad reaktionen blir om jag bjuder på det här på jobbet nästa gång det är Fredagsfika..

Annelie sa...

Säg bara inte att det är bånor så går det fint!