söndag 11 december 2011

Mjuk pepparkaka med lingonsylt


Inspirerad av Veganvraks pepparkaka svängde jag för första gången ihop en mjuk pepparkaka i förmiddags. Jättegod- inte så söt och lagom smakrik. Dock tror jag att den skulle bli ännu bättre med rapsolja istället för vegetabiliskt smör som jag inte är så förtjust i.

Här är receptet:

50 g mjölkfritt margarin alternativt 1 dl rapsolja
1 dl rårörda
2 dl sojamjölk

4 dl vetemjöl
3 dl brun farin eller strösocker
3 tsk bakpulver
1,5 msk pepparkakskrydda

Sätt på ugnen, 200 grader.

Smält smör/olja och blanda med mjölk och rårörda lingon.Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner den blöta blandningen. Vispa tills smeten är slät och häll den sedan i en smord och bröad form.

Grädda i 40-45 minuter.

5 kommentarer:

Dalila M sa...

Bra blogg!

Det är svårt att hitta produkter ute i marknaden som är lämpade för veganer. Bodybazar är ett nystartat företag som satsar på 100 % naturliga produkter.
inget skitsnack, bara rena produkter.

Rekomenderar verkligen dem;

http://bodybazar.blogspot.com
http://www.bodybazar.com

hellohf sa...

2011 Skulle man som vegetarian äta kakor och helfabrikat om jag tolkar bloggen rätt ;)

hellohf sa...

Nu ska jag digga riktigt djupt i bloggen och leta reda på allt jag gott som jag har missat genom åren!

Alexander sa...

Och hemmagjorda burgare. 2012 lär gå i samma fotspår misstänker jag! :)

Annelie sa...

Ja mindre kakor lär det ju inte bli om jag ska fortsätta att komma med bidrag, haha...