onsdag 9 september 2009

Ekolådan - grönsakspyttLådor med grönsaker tycks populära här på bloggen. Jag har börjat prenumerera på Ekolådan, som levererar ekologiska grönsaker fram till din dörr för runt 200 kr/låda. Min första var en blandad grönsaks och fruktlåda och jag är helnöjd! Kul att få grönsaker och frukt som man själv inte har valt och dessutom kommer recept med för maträtter med de grönsaker man fått.
Ska dock nästa gång testa enbart grönsakslådan för vi är nog mer grönsaks- än fruksätare här i hushållet. Det blev en grönsakspytt med grönsakerna från lådan och receptet, lånat från Ekolådans receptbank: http://ekoladan.se/Templates/Recipes.aspx?pageid=31 var enkelt och ruggigt gott. Jag hade inga krutonger och åt med en quornfilé och sallad.

tisdag 8 september 2009

Fänkål, Gröna bönor, Morot och Apelsin

Som titeln på inlägget skvallrar om så har jag lite svårt att namnge rätten nedan, men den innehåller i alla fall fänkål, gröna bönor, morot och apelsin...

Receptet och grönsakerna är från min eko-låda två inlägg ner.

Stek en hackad fänkål, en näve gröna bönor och fyra hackade morötter (gärna i roliga färger) i ett par minuter. Tillsätt saften och skalet från en apelsin, salta, peppra och låt koka ihop i någon minut. Klart.

Vet inte om det berodde på att grönsakerna kändes ovanligt fina eller vad det var, men det här blev riktigt gott och fräscht. Dock tyckte jag det behövdes något mer krämigt/såsigt så jag tog en deciliter homus och hade vid sidan om.

torsdag 3 september 2009

Veggmatpepp

Ja, överskriften är fritt lånat från fina siten http://www.veganmatpepp.org

Nu börjar inlägget... Efter att ha cyklat i Göteborgs allra otrevligaste regnväder hem från jobbet så var jag blöt (och lite kall) från topp till tå, idiotiskt och naivt så hade jag såklart glömt regnkläderna hemma. Men vad står då inte utanför min lägenhetsdörr och värmer mig om inte en låda med eko-grönt från Årstiderna, fantastiskt vackert. Så ni som har lite dåligt med motivation i köket, tvinga fram lite idéer genom att låta någon annan bestämma grönsakerna åt er! (Vet att det såklart inte är helt bra att det krävs en lastbil som kör runt Göteborg med grönsakerna, men förutom det så känns det hur bra som helst)

Nästan så jag är lite besviken att jag är bortbjuden på middag ikväll...

I dagens låda för 205kr fanns: Potatis, Apelsin, Färgade morötter, Sallat, Gröna Bönor, Spetskål, Tomater, Majskolvar, Fänkål och Squash-