torsdag 2 juli 2009

Henriksbergs takterass, Stigberget, Göteborg

Det har varit så varmt senaste veckan/veckorna så det har varit än mindre matlagning är vanligt. Dock har jag varit på Henriksbergs takterass här i Göteborg och ätit. Restauranger som serverar bra veggomat bloggar jag gärna om. På Henriksberg har man den här sommaren tre alternativ som är köttfria varav ett är vegant. Man kan få quornburgare med bröd och pommes, halloumi med krämad jättecouscous och vegan kikärts och tofuburgare med currysojayoghurt, rostad potatis och grönsaker.
Jag åt den vegana burgaren ovan. Burgaren var kanske lite torr ute i kanterna men saftigare desto längre in mot mitten man kom, potatisen var underbart god, grönsakerna likaså och curryyoghurten funkade även den väldigt bra. Så på det stora hela en väldigt trevlig upplevelse. Sen att utsikten är fantastiskt trevlig gör ju inte saken sämre...

Vegg i Lyon

Kort sagt så var det hopplöst att va vegg i Lyon. De två vegetariska restaurangerna jag letat reda på var enbart öppna för lunch och då jag jobbade på dagarna gick det tyvärr bort. Det franska köket kändes inte så veggovänligt överlag, t.ex så hittade jag linssallad på salladsbuffén där jag jobbade, men givetvis hade man lagt något kassleraktigt i salladen. Suck. Det är tur det finns indiska restauranger även i Lyon!