lördag 29 januari 2011

Riktiga bananplättar

Idag bjuder vi på ett recept på riktiga bananplättar! Inga vanliga pannkakor med banan i utan här är det the real thing.

För 4 plättar behöver du:
1/2 dl majsmjöl
2 stora bananer

Gör så här:
Mosa bananerna ordentligt med gaffel tills de blir riktigt kladdiga. Rör i mjölet. Låt vila i ca 10 minuter. Stek i stekpanna som vanliga plättar.

Servera med jordnötssmör, lönnsirap eller honung.

söndag 2 januari 2011

Trött på Jul och Nyårsmat? Ät burgare!

Var och hälsade på A/U/J i Umeå och lagade grymma burgare, hade det inte varit så att det var 16h resa upp och 20h resa hem igen så kanske det kunde bli en vana, både burgarna och resan..Men ska hälsa på oftare A, lovar!

Burgarna tycker jag nog är alldeles perfekt såhär i efterdyningarna av Jul och Nyår, eller kanske till en framtida burgar-fest, en av de bästa tema-festerna om du frågar mig..

Har förresten varit inblandad i en del diskussioner på senaste om ett ämne jag egentligen vet väldigt lite om, barnuppfostran.. Ska ens barn äta veggo-mat (JA!), ska man försöka uppfostra sina barn bortom stereotypa roller (JA!) osv osv.. det hela grundar sig rätt mkt i ett försvar av LEGO inläggs-serien på bloggen "Just nu", sista (och bästa) inlägget finns att läsa här http://hellohf.wordpress.com/2010/12/27/760/ och jag rekommenderar absolut att ni tar en titt.

Så, till burgarna, har skrivit om liknande recept förut men inget fel i att upprepa sig lite.

1 burk avrunna svarta bönor
1 burk avrunna sojabönor
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1dl havregryn
1dl vetemjöl
0.5dl olivolja
salt
peppar
valfria kryddor, mkt kryddor, kör på massa örter eller chili, spiskummin, paprika eller curry, vad du känner för helt enkelt, men som sagt, mkt kryddor..

Mixa allt grovt för att få lite tuggmotstånd, se till att få en "bra" konsistens, inte rinning/blöt men samtidigt inte så torr att de inte går att forma biffar.

Stek i smör. Ät mellan bröd med avocado, sallad, gurka, tomat, lök, sojayoghurt, tacosås!