torsdag 30 september 2010

Pumpapuré och skipperstrimlor

Förra veckans grönsakslåda innehöll en stor fin och nästan lysande orange pumpa som stått mitt framför ögonen och gäckat mig varje gång jag öppnat kylskåpsdörren. Lite nedanför har det legat spetskål som fick gå vidare till de sälla jaktmarkerna då jag faktiskt inte kommer på hur jag ska kunna göra något gott med den...

Puré is da shit just nu så pumpan fick förvandlas till världens enklaste (men inte snabbaste) pumpapuré. Hittade även Anna Skippers biff-strimlor på Maxi för ett par veckor sedan som jag inte använt så de fick göra pumpan sällskap på tallriken.

Pumpapuré. Dela pumpan på mitten, kärna ur den, ställ på en oljad form med den skurna sidan nedåt och in i ugnen på 175grader i 40min. Ta ur köttet, blanda med 1msk olja, 3msk sojagrädde, salt, peppar och eventuellt lite vatten för att få en bättre konsistens. Enkelt och gott..

Jag åt det med lite klassiskt ugnsrostade potatisklyftor med massa vitlök samt lite uppstekta Anna Skipper biffstrimlor, de var lite läskiga och köttiga men helt vegana och goda!

Ett par glas rött till var inte heller fel...

söndag 12 september 2010

Vegalex goes DN.se eller jäkligt god sötpotatispuré

Vet inte riktigt varför men jag hade två stycken sötpotatisar i kylen utan någon specifik adress från en tänkt sötpotatis-curry för någon vecka sedan. Sökte lite på sötpotatis och hittade ett sötpotatispuré-recept på DN.se som verkade bra, det var det också, verkligen jäkligt gott!

Recept på: http://www.dn.se/mat-dryck/recept/sotpotatispure-1.678261

Serverades med bönbiffar (kommer inte ihåg exakt recept men de var fina!) och ris.