söndag 23 november 2008

Göteborgs-Posten goes tofu.

Det är inte varje dag som tofu hedras med en artikeln i våra dagstidningar, men Två-dagar i GP skrev igår om tofu under rubriken "Tofun tuffar till sig". Personligen blev jag väldigt nyfiken på "Tofucheesecake med chocklad, pecan, konjak och syltade koquater", läs artikeln här: http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=568&a=459157

söndag 9 november 2008

New York

Har varit på semester i New York nästan en hel vecka. Tänker dock inte skriva så mycket mer än att NYC är tokigt veggovänligt, kändes som om alla ställen man var på hade vettiga alternativ för oss som inte äter kött. Jag åt föresten veggoburgare varannan dag och ett ställe på Spring Street vars namn jag glömt av hade lätt den godaste, med spicy black ben spread. Mmm! Men lite bilder kan jag dela med mig av i alla fall!

KLM har verkligen ovanligt god flyplansmat, jag beställde "Asian vegetarian meal" och fick en liten indisk fest med ris, dhal, grönsakscurry, raita, pickles, sallad och sliskig efterättsboll i typ sirap. Det hela var så gott så jag åt upp alltihopa innan jag hann fota det!

Hotellet bjöd på cupcakes när man kom. Inte mkt att säga om det...

Nyöppnat thaiställe vid Houston och A ave. serverade tofu, ris och pumpacurry i lådor för 8$.

Organisk tofuburgare vid 1st ave och typ 8th street. Min köttvän som åt den hävdade att det var det torraste och tråkigaste han ätit. Jag är skeptisk, min macka med marinerad tofu och pesto var i alla fall god!