onsdag 30 juli 2008

Sexiga manliga vegetarianer!?

Sitter och läser en text av Barbara Ellen i en tre dagar gamal Observer med rubriken "It takes a real man to say he enjoys tofu". Svårt att låta bli att läsa.Barbara inleder med att skriva lite ironiskt om en Harvardpublicering som varnar för att spermieproduktionen går ner om man äter för mycket sojabaserade produkter och tydligen skall de innehålla något som heter isoflavoner som efterapar östrogen. Så kontentan är att vi sojaätande personer som är födda med en penis dels blir barnlösa och dels feminina. Jag funderar lite på det hela men blir inte speciellt rädd av det här då jag för 10år sedan redan var barnlös och andelen människor som påpekar min bristande maskulinitet eller ifrågasätter min sexualitet har varken ökat eller minskat...

Men artikeln innehåller såklart inte bara veggonegativa påståenden utan avslutas med detta vackra stycke:
"In this hostile, ultra-macho, morally arid climate, to stand up and be counted as a male vegetarian must require cojones of immense size, much bigger balls, in fact, than your average carnivorous wimp, who just goes along with the crowd. So pity him no longer, for it could be that the male vegetarian is suddenly looking kind of sexy again."

Sen kan man såklart sätta sig ner och problematisera stereotyp maskulinitet och andra sociala konstruktioner som ligger till grund för artikeln men det låter jag bli och njuter av att jag kanske i åtminstonde Barbara Ellens ögon is suddenly looking kind of sexy again.

tisdag 15 juli 2008

Gott té och choklad

Fina E har hälsat på här under våren (det är bäst att bo i en studentstad med distanskurser, bäst!). Omtänksam som hon är fick vi ett paket nån dag efter att hon var här sista gången för vårterminen. I paketet hittade vi godaste chaitét, reko chokladpulver och en rolig tidning. Inhandlat i Helsingborg men finns säkert på en ekobutik eller hälsokost nära dig.

Håll utkik efter:
Clipper Green Teas Chai och Oxfam bio choco drink.