fredag 30 november 2007

Julbord i Göteborg! (reklam)

Hämtat från http://www.b-s.se/catering/julbord/

"Julbord!
Bright Side Catering har tillsammans med GBGDA bestämt sig för att anordna ett julbord att minnas. Förutom den goda maten kommer det också bjudas på underhållning i form av performance, musik och poesi. Det kommer även att finnas en julbasar där du kan köpa fina julklappar och en julpysselhörna som kommer att kittla din kreativitet.

Datum: Lördag 15/12
Tid: kl: 18:00-22:00
Plats: Nordengården
Pris: Rabbaterat 150kr (studenter, arbetslösa m.fl.) Normalt: 200kr (arbetande) Stöd: 250kr (rika)

För att göra en anmälan skicka ett mail till catering@b-s.se och skriv namn på alla i sällskapet samt eventuella allergier. Du kommer så fort din bokning blivit verifierad få ett mail med bokningsnummer och betalningsinformation. Du måste spara bokningsnummret eftersom det krävs för att komma in det kommer även att användas när vi lottar ut fina priser på julbordet.
Det finns endast 150 platser. Dessa kommer att ta slut mycket snabbt, så gör din anmälan så fort du vet att du kan komma. Det eventuella överskottet av matförsäljning går till att stödja djurrättsrörelsen."

lördag 17 november 2007

Den bästa mackan är: "Kött"bullemackan!

Det var en jämn omröstning även om jag var lite orolig för dissningen av min quornmacka där ett tag. Det var kanske självklart att ingen kunde slå den klassisk-moderna "kött"bullemackan, men man måste ju våga utmana eller hur? Det var den som gick segrande ut ur tävlingen. Läs om mackorna här.

Tack alla ni sköna 42 som röstade! :)

Såhär såg fördelningen ut:
Den moderna köttbullemackan! 57%
Den spännande quornmackan! 43%

fredag 16 november 2007

Tofubiffar med ajvar-potatis

Varför ändra ett vinnande koncept egentligen så jag fortsätter med biffar och irriterande svårtagna foton. Vill ha tillbaka det fina solljuset, eller en ny kamera... Den här gången följde jag en tidigare kommentar från mr. vegankrubb och gjorde tofubiffar, vilka serverades med ajvarstekt potatis och en kall sås.Tofubiffar med morötter och nötter:
200g tofu blandas och mosas med 2st finrivna morötter, en näve krossade cashewnötter, mjöl (tillräckligt för att få en stekbar koncistens), mycket timjan, salt och peppar. Forma till biffar och stek i olja, hur enkelt som helst och smakmöjligheterna är ju oändliga!

Ajvarstekt potatis är ju precis vad det låter, ett gäng potatisar kokas tills de nästan är klara och steks sedan i ajvar, salt och peppar.

Den kalla såsen var egentligen bara sojayoghurt, en hackad tomat, färskpressad citron, salt, peppar.

onsdag 14 november 2007

Ris & kikärtsbiffar med "Fransk salsa"

Jag har varit i Egypten 11 dagar och ätit falafel till frukost, lunch och middag. Inte varje dag men en hel del falafel har det blivit. Gott och stundtals sjukt billigt. Dock har det även blivit lite homus, en del tahini, mitt livs godaste baba gnash, faul, äppelmoussaka och det hela avslutades med fantastiska maki rullar i Kairos lite borgerligare område. Efter att ha acklimatiserat mig till den Göteborgska vintern som för tillfället är ovanligt kall lagade jag idag biffar och något som jag väljer att kalla en Fransk salsa...Ris och Kikärtsbiffar:
2dl ris kokt i buljong och chili mixades grovt med 2dl kikärtor, en tomat, 3msk ajvar, 3msk mjöl, örtsalt, svartpeppar och olivolja. Stektes i än mer olja.

Fransk salsa: (Vet inte riktigt vad min plan var men det blev gott!)
1dl blandad grönsallad, 1 finhackad tomat, lite finhackad gurka blandades och mosades tillsammans med 1msk Dijon senap, 1msk juice, örtsalt och svartpeppar.

Det hela serverades med frysta vitlökskryddade potatisklyftor som fått tillbringa 20min i ugnen.